Inget bredband

Helgen började stressig, fortsatte tråkig men slutade med trevligt umgänge som jag inte träfftat på mycket länge.

I fredags eftermiddag gick jag till sjukhusets busshållplats för att ta bussen som jag tog för givet skulle avgå 16:50 från sjukhuset, till Göteborg. Efter att ha stått där en stund och till slut försäkerhets skull kollat i busstidtabellen i väntkuren, upptäckte jag till min stora fasa att det inte gick någon buss 16:50 till Göteborg, utan att det istället gick ett tåg vid 17:10, från centralstationen på andra sidan stan! Trots att jag inte hade någon tid att passa i Götet så fick jag lite smått panik och ställde mig istället att vänta på första bästa stadsbuss till centralen. MInuterna gick, ingen buss kom och jag började ställa in mig på att nästa tåg istället.

Till slut kom det då en buss, som efter en del om och men och otroligt långsamma passagerare äntligen lämnade sjukhusets hållplats prick fem i fem. Resan ner till Södra Torget gick relativt snabbt och jag började blir rätt säker på att jag skulle hinna. Men efter att bussen gjort en vända på Södra Torget och började röra sig mot centralen så verkade det plötsligt som om busschaffören glömt var gaspedalen satt för det gick verkligen i snigelfart. Vad jag trodde var 9 minuter över fem stannade bussen äntligen vid centralstationen och jag tog mitt pick och pack och rusade. När jag äntligen satte mig på tåget såg jag att klockan bara var fem över fem så jag hade trots allt fem minuter till godo. Men det är lixom lite typiskt mig att nästan springa ikapp tåget. 🙂

När jag väl kom till Göteborg och hem till min lägenhet, hade handlat och satte mig ner för att kolla mailen och surfa lite så upptäckte jag nästa fasa. Bredbandet fungerade inte. Jag ringde till supporten och fick veta att telestationen som jag var uppkopplad på hade problem. SUNK! En hel helg utan Internet! Kan livet suga mer?

På lördagen åkte jag in till stan för att gå till bibblan och leta nya skor samt försöka hitta ett par nya vantar och en något snyggare mössa än den jag har nu. Det första gick bra. Göteborgs bibbla är stort och fint och personalen var allmänt hjälpsam. Att däremot hitta ett par skor som kräsna jag kunde tänka mig att köpa var svårare. Jag har haft välidgt svårt för den senaste tidens sko-mode, eller de senare årens sko-mode, rättare sagt. Det passar helt enkelt inte mig. Det är mycket stövlar just nu och jag hade i princip bestämt mig för att jag ville ha ett par stövlar men jag kunde inte hitta nåra utan hög klack. Jag har egentligen inget emot högklack men det känns lite olustigt att gå i högklackat när det fortfarande är så halt. Så det blidde inga skor. Och inga vantar eller mössa heller. Affärerna i Göteborg har tydligen bestämt sig för att det ska bli sommar redan nästa vecka för det fanns bara scjalar och solhattar och knappt ens vantar. Det var visserligen väldigt fint väder i stan hela helgen, men svinkallt. Sommaren känns fortfarande väldigt långt borta, tycker jag. Det blidde alltså inget köpt så jag fick åka hem tomhänt.

I söndags kväll fick jag besök av T, en gammal kompis som jag varken pratat med eller träffat på sjukt länge. Ja, det var säkert över ett år sen. Vi hade väldigt mycket att prata om, vi satt och fikade och snackade i nästan 5 timmar. Från 6 till nära 11. Sen fick vi både ångest över att det var måndag dagen efter och vi bestämde oss för att ta tag i oss själva och ge oss.

Det var min helg det. 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest