Bredband

När jag beställde bredband från Bredbandsbolaget för ca 2 veckor sedan så hade jag räknat med att iaf få vänta i en månad för få bredbandet levererat. Men till min stora överraskning så ringde en installatör redan i torsdags eftermiddag och frågade om han kunde komma och fixa telejacket. Jag var dock inte i stan just då så vi bestämde att han skulle komma som i fredags runt 15-tiden. På fredag eftermiddag tog jag en tidigare buss och var hemma i Kortedala runt 14:20. Installatören kom, pillade lite i telejacket, gick ut, kom tillbaka, ringde lite, pillade i jacket lite mer och sa sedan att det var klart. Därefter gick jag och hämtade bredbandsmodemet på posten och gick hem och kopplade in det. Sen var det bara att köra….eller iaf nästan. En liten omstart krävdes men sen rullade det bara på. Uppkopplingen har därefter dalat 2-3 gånger men det är väl nåt man får vänja sig vid med ett kommersiellt bredband. Studentnätet i Skövde är nog inte bland de mest stabila av nät men jag tycker ändå att anslutningen dalade betydligt mindre än för många andra.

I helgen har jag dessutom försökt få igång min stationära dator utan något resultat. Någonting måste ha gått sönder, jag vet bara inte riktigt vad men grafikkortet eller minnet är synnerligen misstänkta. Så fort jag får pengar ska jag investera i nya fräscha komponenter…när det nu kan tänkas bli. Har lämnat mina två hårddiskar till datateknikern här på syncentralen. Han ska få kolla efter att hårddiskarna klarade av flytten utan att ha fått någon smäll. Även om paniken att ha förlorat allt på diskarna inte är lika stor nu som innan då jag inte hade min bärbara där jag har en extra uppsättning av alla mina mp3-filer, så vore det ju lite tråkigt om diskarna vore trasiga ändå. *håller tummar och tår* 🙂

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest