Faan, faan, faan… :(

Jag har nu i några veckors tid ägnat mig åt att försöka inpränta konceptet med objektorienterad programmering i min så ofta trögfungerande hjärna. Det objektorienterade synsättet med programutveckling i sig är egentligen inte så svår att förstå. Men det som jag har svårt för är att förstå själva programmeringen. Jag kan helt enkelt inte, när det börjar bli lite mer komplicerat, tänka klart när det handlar om sekvenser, iterationer, selektioner, strömmar och inkapsling i programkod. Min hjärna är inte kompatibel med sådana saker helt enkelt.

Jag skulle haft tenta i detta underbara men komplicerade ämne imorron. Men idag när jag för säkerhets skull loggade in på Studentcentralen (en databas på Högskolan i Skövde på vilken man kan logga in för att kolla studieresultat, anmäla sig till tentor samt lite annat, tillgänglig på webben samt inbakad i systemet LaDoc) för att verkligen kolla att jag anmält mig till tentan, så visar det sig så klart att jag har glömt att anmäla mig till den samma. Jag är helt säker på att jag gjort det men markeringen “Anmäld” lyser uppenbarligen med sin frånvaro vid uppgifterna om tentan. Jag har helt enkelt inte anmält mig.

Jag undrar vad mer som man gå fel med mina patetiska försök att under detta läsår tenta av kurser som släpat efter ett bra tag. Operativsystemstentan kuggade jag ju trots att den kändes så bra att skriva den för att jag trodde att jag hade koll,.något som tentaresultatet senare upplyste mig om att jag inte alls hade.

Nu sitter jag här och vill bara gråta. Drömmen om en magisterexamen på IT-universitet känns så långt borta och det hela blir ju inte bättre av att VG-regionen fortfarande inte verkar bestämt sig för om jag får någon projektanställning eller inte.

Gud, lite flyt i livet vore trevligt! Snälla….

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest