Tidningskändis?

Förutom att sura över att samtliga medborgare i EU idag förlorade rätten till ett privatliv och personlig integritet, iom att lagen om lagring av tele- och Internet-trafik gick igenom, samt det faktum att vi har en idiot till justitieminister, så har jag idag ätit ännu mera julmat, fikat en massa samt blivit intervjuad av Alingsås Tidning. En av min kollegas patenter, som är god vän med min mamma hade tydligen varit i farten och mailat till AT när han fått läsa mitt examensarbete. AT blev nyfikna och ringde upp mig och frågade om de fick komma och göra ett reportage. Det är ju ett tag sedan nu som jag skrev mitt exjobb och jag märkte att jag inte riktigt mindes allt så väl som jag trodde men jag tror nog att jag lyckades svara relativt bra på reporterns frågor. Jag tycker dock att det är rätt kul när “allmänheten” intresserar sig för de något udda frågor som jag försökt svara på i min rapport. Det kan ju eventuellt bidra till att folk rent generellt får upp ögonen för användbarhet och tillgänglighet, iaf på webben och sådana saker är det ju ibland ont om.

Innan reportern anlände skummade jag igenom rapporten lite snabbt för att friska upp minnet. Jag upptäckte då en del pinsamma stavfel och formuleringar. Men det som är absolut mest pinsamt är att jag i hela rapporten använt fel efternamn när jag refererat till en person som varit med i intervjuerna, utom på ett enda ställe: i referenslistan. Det är ju visserligen viktigast att det blir rätt där men å andra sidan så skäms jag så fruktansvärt mycket för att jag inte upptäckt det innan den slutliga inlämningen. Det är så pinsamt! Men det får man helt enkelt leva med. Det är ju ett riktigt lyxproblem egentligen, allt är ju relativt.

I helgen ska jag baka en massa julkakor. Det ska bli trevligt.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest