Snart godisförgiftad

Jag kommer nog att hinna bli godisförgiftad och kakförgiftad under min praktik på syncentralen. Nu till jul har vi fått hur mycket godis som helst skickat till oss från olika hjälpmedelsföretag i landet. i måndags kom en kille från ett företag i Göteborg hit med 17 2 kilos-ostar (visserligen inte godis men iaf) men i övrigt har det nästan bara varit godis. Men den som tror att jag klagar missförstår mig. Jag älskar godis. Speciellt choklad och choklad brukar det ju vara gott om när det lackar mot jul.

Vi har ätit mycket pepparkakor också. Dels på personalfikat men även då vi hade julfest här i förra veckan. Julfesten började med glögg och massor med pepparkakor och mingel eftersom vi bjudit in personalen på syncentralen i Uddevalla och Vänersborg. Sedan kom ett litet luciatåg och hälsade på vilket var trevligt eftersom jag själv och flera med mig här på arbetsplatsen inte hade sett någon lucia den 13:e december så vi tyckte inte riktigt att det kändes som lucia på riktigt. Så det var sannerligen en överraskning när dottern till en av mina jobbarkompisar med sin klass tågade in på syncentralen med glitter, ljus och blåa band runt midjan istället för röda. Dom sjöng jättebra! Flera sånger hade dom gjort en ny tolkning på men dom framförde även några visor som jag aldrig förut hört. Riktigt myspys. Sedan blev det tipspromenad och julbord.

Om en vecka vet jag eventuellt vad jag kommer att syssla med under våren. Den 27:e december kommer en viss person tillbaka till sitt kontor och kommer då att besluta om jag får projektanställning här eller inte. Jag hoppas innerligt att det blir ett positivt svar. Inte enbart för att jag trivs väldigt bra här och gärna stannar tills att jag börjar plugga igen men även för att det hade varit så himla skönt att slippa tänka på sin ekonomiska situation 24/7. Att kunna koppla bort den bekymmersamma delen av mitt liv hade varit underbart. Men jag försöker att inte hoppas på för mycket för det kan ju visa sig att det inte blir något också.

Nu ska jag ta en paus från godisätandet och skala en clementin som jag sedan ska äta upp.

Tjipp!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest