Julfest

Idag är det den 9:e december och klockan 14:31 går det ett tåg från Borås till Göteborg men en mycket värderlig last. Nämligen mig. 🙂 Neh då. Så dramatiskt är det inte. I helgen är det Unga Synskadade Västs 30:nde julfest sedan starten av organisationen 1975. Ikväll vankas jubileumsmiddag med temat julbord, imorgon bär det av till Liseberg för åskådan av jag vet inte hur många lampor i träd, buskar och på byggnader och troligen en och annan karusell… men även deras julmarknad som jag faktiskt aldrig tidigare fått tillfälle att besöka. Har hört att det ska vara mysigt på Liseberg innan jul så vi får väl se hur det tar sig ut. Helgen avslutas på söndag med helgens höjdpunkt – go-kart. Whhiiii! 🙂

Jag har sedan 1993 (tror jag) varit medlem i Unga Synskadade Väst som är ett av jag vet inte riktigt hur många distrikt i riksorganisationen Unga Synskadade. Från början fanns det 8 distrikt: Norr, SNUS, CWUX, Stockholm & Gotland, DEST, Väst, SmåBlek och Skåne. Men efter några år av velande och förhandlande om ny organisationsstruktur så är jag inte riktigt säker på hur det är med distrikten längre, bara att dom inte finns kvar i riktigt samma form som förut. Det har även ploppat upp en och annan lokalförning, bl.a. US Göteborg som jag själv var med och skrev stadgarna till för en herrans massa år sedan. Sen att de stadgarna ändrades ganska omgående med anledning av årsmöte och lokalföreningens födelse behöver vi inte fokusera så mycket på. Det är passé. 😉

US är hur som helst en organsiation vars medlemmar befinner sig i sina bästa år. D.v.s. mellan 12 och 30. Organisationen är även politiskt och religiöst obunden vilket inte ska förväxlas med politiskt och religiöst neutral, och om man har svårigheter med att skilja på dessa begrepp så uppmanas man att uppsöka Nationalencyklopedin (och jag uppmanas uppsöka lämplig ordbok för jag har ingen aning om jag stavade rätt på det där NE-ordet som får tungan att slå knut på sig själv). Organsiationens arbetar huvudsakligen för att förbättra situationen för synskadade i det svenska samhället genom att engagera sig i olika frågor så som skola, hjälpmedel, färdtjänsten den onda, kollektivtrafik m.m. För mer info finns webbplasten www.ungasyn.se för mammaorganisationen och www.vast.ungasyn.se för US Väst.

Nu är klockan snart tio i tolv och jag är hungrig. Frågan är om man verkligen ens borde äta med tanke på hur mycket man lär svulla i sig ikväll. Och på onsdag i nästa vecka ska vi ha julbord på jobbet också. Mycket mat blir det. Mumma 😉

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest