För mycket av det goda

Kul när man skrivit ett jävla långt stycke osså ballar IE ut helt och hållet så att man måste börja om eftersom texthelvetet försvann. Bleh 🙁

Idag känner jag mig som om jag blivit påkörd av något stort och tungt. Jag är absurt trött och har ont i varenda muskel. Speciellt i knäna men det är mitt eget fel. Som jag berättade i fredags…eller om det var i torsdags…eller om det var någon annan dag så var jag i Göteborg i helgen som gick. Det var trevligt och jätteskoj rent allmänt. Helgen började med julbord på Marsstrands fästning där man åt tills att det blev jobbigt att både sitta, stå och andas. Men det var ett väldigt bra julbord. Troligen ett av de bättre som jag varit på i mitt liv. Det enda som jag egentligen kan klaga på var Ris a la maltan som jag längtat efter ett helt år. Den påminde mer om kall risgrynsgröt än krämig och gräddig Ris a la malta. Avsaknaden, eller rättare sagt, bristen på den rätta mängden grädde var lite väl påtaglig. Men det fanns ju som tur var en massa annat gott att äta till efterrätt… för den som överhuvudtaget kom så långt.

Helgen fortsatte med julpyssel. Jag gjorde två, enligt mig själv, ganska snygga julkort som nu sitter instuckna bakom spegeln i hallen hos morsan och farsan. Vi var sedan till Biostaden och tittade på Kalle och chokladfabriken…tyvärr svenskdubbad eftersom vi såg den syntolkad men den var faktiskt rätt ok iaf. Väldigt underhållande med helt underbara karaktärer som då och då kläckte ur sig de klockrenaste kommentarer jag har hört på film på länge. Skådespelarnas ansiktsuttryck gick inte av för hackor heller. Willy Wonka var helskoj!

Efter bion drog vi iväg till en liten italieansk restaurang och åt pasta och därefter bar det iväg till Liseberg och alla deras upplysta träd, karuseller och hus. Det var mysigt. Jag hade tidigare hört talas om att det skulle finnas en julmarknad där men jag blev inte så impad av den. Det var väl ett tiotal bodar med försäljning av delikatesser som kaffe, bröd, choklad, kött, ost, sylt,. tobak och även hantverk. Jag sneglade lite på ett par lovikavantar eftersom att jag misstänker att min mammas lilla hund har ätit upp en av mina lovikavantar som jag sticka i slöjden och dom har jag saknat som bara den. Men de vantarna som jag såg på marknaden kostade ungefär lika mycket pengar som jag hade med mig till Liseberg så det blev inget med det. Köpte dock lite hjortronsylt, en liten renstek, ett bokmärke och kaffebönor. Får bli julklappar till familjen.

På söndagen, alltså igår, var vi och åkte go-kart på go-kartbanan ute på Majorna. Det finns inte många saker som roligare än go-kart, kan jag upplysa alla er om som aldrig testat. Tyvärr är det också p.g.a. go–karten som jag mår som jag mår idag. Jag frontalkrockade med ett däck och slog i knäna i något hårt på karten. Det gjorde ruskigt ont just då men efter en stund glömde jag smärtan och körde på som vanligt….nåja, nästan. Lite lugnare kanske. Allt gasande, bromsande och styrande gjorde också att jag har otroligt ont i armar och ben och rygg idag rent generellt. En kollega frågade mig idag om jag fick någon whiplash-skada efter min lilla krasch. Jag svarade nej, men så här i efterhand har jag börjat fundera lite på det där. Hur fort behöver man köra för att få whiplash-skador vid en krock? Eller rättare sagt, behöver man verkligen färdas så fort för att få problem? Läskigt. Jag ska nog försöka ta det lite lugnt nästa gång jag kör… Vore synd att fördärva sig själv allt för mycket med tanke på hur fördärvad man redan är.

Helgen avslutades med ett besök på den grekiska restaurangen på Karl Johan-gatan…vad den nu heter. Den ligger iaf en bit efter Kaptensgatan från centrum sett. Dom har ruskigt goda grillspett och ruskigt god tzatziki och ruskigt god stekt potatis. Där kommer jag nog att göra många besök när jag flyttat till GBG. Sen åkte alla hem och så var helgen slut.

Nu är jag slut…iaf nästan. Klockan är snart tio över 2 och snart är det fika-dax och sen ska jag åka hem för dagen. Imorgon är det Lucia och på onsdag ska vi äta julmat här på jobbet.

Tjenixen!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest