Fejkpastor?

Jag har nu under några dagar följt följetången om en viss kändispastor på Aftonbladet.se. Aftonbladet säger sig ha avslöjat kändispastorns “bluff” i vilken han påstår sig ha jobbat med kända skådespelare i Hollywood som deras andlige coach. Talespersonerna för nämnda skådespelare påstår dock att de aldrig ens hört talas den svenska kändispastorn, än mindre att deras klienter skulle ha anlitat honom.

Som vanligt när sådana här skandaler uppstår frågar man sig naturligtvis vem som snackar mest skit. Jag ska börja med att säga att jag vanligtvis inte är den sortens person som tar skvallerpressens eller tabloidpressens överdramatiserade nonsens på allvar. Skvallerindustrin äcklar mig och jag undrar ibland om de som skriver spalter upp och spalter ner om kändisars privatliv, har någon som helst heder och moral i kroppen när det ofta framkommer att det som sagts om en viss person inte är något annat än skitsnack. Jag har därmed ingen som helst tilltro till Aftonbladet, Expressen, Se&Hör och liknande typer av “journalistik”. Jag roas sällan av skandalerna som dessa tidningar producerar men i det här fallet kan jag inte låta bli att dra lite på munnen, även om jag knappast vet mer om denna skandal än vad någon annan gör.

Jag ska också säga att jag inte är vidare religiös, dock är jag av uppfattningen att folk får tro vad dom vill så länge det inte skadar andra. Jag har därmed lite svårt att förstå det som nu påstås, att kändispastorn alltså använt kända personers namn för sina egna syften då han framträtt i media vid olika tillfällen, inte bara i Sverige utan även i Norge (Källa: Aftonbladet.se). Ponera för att ögonblick att det som Aftonbladet skriver för en gång skull faktiskt stämmer, d.v.s. att pastorn verkar ha utnyttjat kända personers namn för att inge intrycket av att han är mer framgångsrik än vad han i själva verket är, hur tänker man när man gör något sådant? Tror han på fullt allvar att “sanningen” inte ska komma fram bara för att hans “klienter” befinner sig på andra sidan jordklotet? I egenskap av kändis borde han väl själv veta hur skvallerpressen är? Får dom den minsta lilla chans att göra någon till åtlöje så tar dom ju den chansen direkt.

Huruvida kändispastorn snackar skit eller inte är inte min sak att avgöra. Det kan mycket väl vara så att det är Aftonbladet som snackar skit. Nu har dock kändispastorn hotat att stämma Aftonbladet, men någon stämningsansökan säger sig tidningen inte ha tagit emot (Källa: Aftonbladet.se).

Nu undrar ni säkert varför jag ens tar upp detta i min blogg…och det undrar jag nästan också nu så här i efterhand. Jag har inget bra svar på detta men kommer dock att fortsätta följa vad som händer i fallet “Kändispastorns stora bluff”, mest för jag är så nyfiken och för att jag inte har nåt bättre för mig. 🙂

På återseende!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest