Torra ögon

Efter flera timmar framför datorn blir mina ögon ganska trötta och torra. Då är det lite jobbigt att ens jobb just innebär att tillbringa mycket tid framför en dataskärm. Har idag suttit och översatt en manual på ett skärmläsningssystem från engelska till svenska. Synnerligen okul sysselsättning men att sitta och göra inget ger mig abstinens. Vi hade “röjardag” på jobbet idag men jag hade inte direkt något att “röja” bort.

För er som inte vet vad en skärmläsare är så kan jag ge en kort förklaring. För att blinda och gravt synskadade användare skall kunna använda datorer utan att behöva gissa sig fram om vad som står på skärmen så finns det system som överför texten och viss mån även grafiken till talsyntes och punktskrift som ovan nämnd användargrupp sedan kan höra eller läsa på sina egna villkor. Detta är även det ämne som mitt examensarbete tog upp. Detta finns att läsa här för den som är intresserad: http://www.anwien.com/Examensrapport.pdf

Usch.. jag har inget roligt att skriva idag. Har mest ångest inför tisdag nästa vecka då mitt livs första arbetsintervju äger rum. Jag ska nu låtar er slippa mitt dravel och istället gå å lägga mig eller göra något annat som inte kräver en fungerande hjärna…eller allt för mycket energi.

2 Comments

 1. Bengt
  Nov 17, 2005

  Det är två lägenheter nu
  Kalendervägen 12
  och
  Vårmånadsg

 2. Bengt
  Nov 18, 2005

  Vill inte bo för långt bort i kortedala, vill vara nära spårvagnen..

  Själv så behöver jag en bärbardator, har ingen stans att ställa en dator hos mina föräldrar men jag orkar inte längre slåss med de andra om att få använda morsansdator..

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest