Sur

Idag är jag sur och ledsen och njuter inte längre av att det är helg och att man är ledig. Imorse fick jag ett mail som jag under några veckors tid såg fram emot eftersom jag väntat mig att innehållet skulle vara positivt och medföra att ytterligare fem poäng trillade in på mitt poängsamlar-konto på Högskolan i Skövde. Men efter alla morgonbestyr då jag satte mig vid datorn så stog det klart att så inte skulle ske.. iaf inte den här helgen. Innehållet i mailet var i motsats till alla mina förväntningar negativt, vilket nu innebär att jag inte kommer att få se röken av just de fem poäng som jag, kvällen den 4:e november då jag lämnade tentasalen i Skövde, var så säker på att jag äntligen hade tagit. Besvikelsen och frustrationen var total och jag ville bara skrika och gråta.

Den kurs som det i detta fallet gäller är kursen Operativsystem, 5 p som jag egentligen läste vid den här tiden förra året. Jag hade då enorma svårigheter med den så det gick som det gick, men jag var ändå ganska nära att klara den då. Jag återupptog tentaplugget till kursen nu under hösten, fast besluten att bli av med den för gott och det gick ganska bra. Åtminstone så kändes det så när jag skrev tentan och då jag sedan lämnade tenta-salen. Men tydligen så ville de högre makterna annorlunda och det verkar som om jag får dras med den här kursen ett bra tag till.

Det börjar bli mer och mer uppenbart för mig att gränsen på 100 poäng avklarade kurser, som jag närmar mig men ack så långsamt och som alltid verkar vara lika långt borta, troligen inte kommer att infinna sig innan jag måste skicka min ansökan till IT-universitetet i april. Det hade jag väl iofs inte trött från början heller men jag hade iaf räknat med att kunna komplettera min ansökan under sommaren. Nu vet jag inte hur alls hur det blir med det längre. Jag har iofs ett par andra kurser som jag ska försöka ta men jag kommer nog inte komma upp i 100 poäng baserat på enbart avklarade kurser utan får nog försöka ta mig in med lite poäng från inluppar och annat skräp oxå.

Idag suger det att vara jag helt enkelt. God middag fick jag dock, som pappa tillagat. Rotmos med saltad oxbog. Mycket gott faktiskt.

Nu ska jag gå å lägga mig och tjura och tycka synd om mig själv.

1 Comment

  1. Bengt
    Nov 27, 2005

    Var du långt ifrån godkänt? eller tror du att du kan överklaga och få upp poängen så du får godkänt? känner flera som gjort det…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest