Måne

Det finns faktiskt en bra sak med detta trista höstmörker och det är månen. Jag har alltid tyckt om när det är fullmune för månsken är så fint. Speciellt när det är snö ute och oxå. Tyvärr blir det ju lite kallt när det är fullmåne, och kyla tycker jagi inte om, men det är ok när månen visar sitt lilla ansikte på himlen. Det blir på något sätt lite mysigare med vinter då.

Jag sitter just nu och väntar på att få hem senaste avsnittet av Prison Break, en ny serie som jag har fallit pladask för. Att så här öppet erkänna att man sysslar med fildelning kanske inte är så smart nu när APB och IFPI och MPAA och alla andra sådana organisationer, och vars existensberättigande och tillvägagångssätt är ganska tveksamma, jagar fildelare med blåslamporna i högsta hugg och yxor mellan tänderna. Jag kommer nog inom kort att yttra mig mer om detta högaktuella ämne men tills vidare säger jag så här till APB, IFPI och MPAA samt nöjesindustrin rent generellt: tänk om och tänk rätt, Internet är här för att stanna och fildelning kommer alltid att finnas om ni inte anammar den nya teniken och konkurrerar ut fildelningen. Jag laddar ner tv-serier enbart för att svensk TV är så förbannat seg och aldrig är up to date. Dessutom är 99% av allt som visas på TV nu för tiden bara skit. Dokussåpor och uttjatade underhållningsprogram (som visas för vaddå? 10:e året i rad eller nåt?) och det ska vi betala TV-licens för? Det är ju så att man kan kräkas. Då föredrar jag att vara lite olaglig och laddar hellre ner det jag vill se. Jag betalar faktiskt min TV-licens (dock enbart för att slippa få läskiga besök av ännu läskigare TV-pejlare) och anser att jag långt ifrån får valuta för pengarna.

För precis 10 sekunder sedan insåg jag att jag faktiskt har en inlämningsuppgift i Java-programmering som ska mailas till en viss lärare imorgon vid 12-tiden. Koden är redan klar (tack vare min snälla lillebror som är bäst på programmering (utan honom hade det blivit klurigt värre)) men det ska tydligen skrivas en rapport oxå. Lika bra att bita i det sura äpplet och sätta igång så att man med gott samvete kan parkera sig framför Prison Break, One Tree Hill och Desperate Housewives sen…

2 Comments

  1. Bengt
    Nov 15, 2005

    går One tree hill idag?

  2. Bengt
    Nov 15, 2005

    P – som i pucko.. till mig själv alltså..

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest