Lite tyst…

Nu har jag inte skrivit någonting här sedan i söndags vilket väl iofs mest beror på att jag inte haft något att skriva om…och för att jag inte har orkat. Dagarna och veckorna rullar på. Nyss var det sommar och idag är det säkert minst 10 cm snö ute. Jag tycker inte riktigt om snö. Den är väldigt fin att titta på, på ett sätt. Träden är alldeles vita och allt blir så ljust ute…de få timmarna varje dag som det överhuvudtaget är ljust vill säga. Men när temperaturen stiger och den vita snön börjar bli grå och blöt och när snön sedan börjar smälta och rinna iväg i en enda snösörja längs vägarna så är det det inte så fint längre. Då blir bara tanken på att man måste gå ut för att ta sig till busshållplatsen så betungande när man inser hur blöta ens skor och strumpor kommer att hinna bli innan man ens kommit fram till busshållplatsen och långt innan man är hemma och kan ta av sig alla blöta kläder. Neh, snön är bara trevlig på julafton för då hör det ju lixom till. Och så klart när man ska upp till fjällen och åka skidor…men det var ju så längesen jag end var i fjällen så just nu känns det ju som om det kan kvitta, för det till fjällen lär jag inte komma den här vintern heller…

Idag ska min mamma hämta sin nya bil – en Volvo V70 Combi. Det tycker till och med jag, som har noll intresse av bilar och som aldrig ens kommer äga en bil, är rätt spännande. Morsan har nu i några veckor försökt sälja sin 10 år gamla Volvo 940. I söndags så ringde nåt miffo med en lustig förfrågan. Han undrade på fullaste allvar om han skulle kunna få låna bilen och låta en bekant undersöka den och yttra sig om värdet på den. Gubben som ringde lät helt oförstående när morsan vänligt men bestämt förklarade att hon inte gick med på något sådant. Att låna ut en bil hur som helst till en person man knappt känner vid namn är ju bara ren idioti. Vad tror man när egentligen när man kommer med en sådan förfrågan? Man hör och läser ju varje vecka om privatpersoner som blir avlurade sina bilar när en spekulant bara ska ta en liten provtur och sedan aldrig kommer tillbaka med bilen. I en sådan situation är man ju dessutom förlorare upphöjt till 2 eftersom man inte får ut ett ynka korvöre på försäkringen när man frivilligt lämnat ifrån sig bilen på ett sådant sätt.

Vad vill jag nu säga med detta? Tja, jag vet egentligen inte förutom att vissa typer av människor aldrig upphör att förvåna…inte heller att underhålla ens vardag.

2 Comments

 1. Bengt
  Nov 1, 2005

  Jo då, det är ganska hemligt, en polare har startat företag där och behöver nog hjälp, och någon som kan investera 100.000.. så mycket mer än så vill jag inte avslöja…

  btw, V70 är inget märkvärdigt alls 😛

 2. Bengt
  Dec 1, 2005

  Klaga inte på regnet och töandet..
  Jag har väntat på det enda sedan det började snöa i måndags.. nu så kan snön på sjöarna smälta så att isen kan lägga sig på nytt och bli ordentlig svart-is

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest