En framtida Göteborgare

För bara någon timme sedan så blev jag uppringd av min kompis i Göteborg som just nu bor i den lägenhet som jag från och med den första februari 2006 kommer att få hyra i andra hand. Jag sa upp min lägenhet i Skövde den sista oktober då jag inte riktigt visste vad bostadsbolaget i GBG skulle ha att säga om mitt och min kompis hyresavtal. Vid den tidpunkten hade jag att välja mellan:

1) att hoppas på att bostadsföretaget inom en tidsperiod av tre månader skulle hinna fatta beslut, och om beslutet då skulle bli negativt att vi skulle hinna bestrida detsamma med goda argument för att min kompis behöver hyra ut samt för mig att få flytta in, samt det faktum att risken fanns att jag skulle kunna bli bostadslös om det hela ändå inte löste sig

2) att få betala dubbel hyra under den tid som bostadsbolaget behöver fundera över saken, vilket ingen då visste hur lång tid det skulle behöva ta. Om man har i åtanke hur äckligt fattig jag just nu är så valde jag alternativ 1, vilket ju tydligen visade sig vara det rätta alternativet att välja.

Nu har dock bostadsföretaget bestämt sig för att allt är i sin ordning vilket kommer att innebära att jag i början på nästa år stolt kommer att kunna titulera mig som “göteborgare”.

5 Comments

 1. Bengt
  Nov 17, 2005

  Så då har jag sökt min första lägenhet i Kortedala..

 2. Bengt
  Nov 17, 2005

  Gött.. låter ju helt underbart..

  och förresten så skulle jag vilja träffa din farsa om han har svårare att kommunicera än mig…

 3. Åsa
  Nov 17, 2005

  Vad kul att du ska flytta till Göteborg! Välkommen hit!

 4. Sara Am
  Jan 30, 2006

  Tja tja 🙂 din lägenhet, den du sa upp, är den sold eller? letar efter en lägenhet i skövde/skultorp men hittar ingen jag gillar.. 🙂 hör av dej om du vet nått.. Tack! Kram kram /sara

 5. Sandra
  Feb 1, 2006

  Hej, Sara! Tyvärr så var det inte en bostadsrätt utan en hyresrätt. Den ligger på Norra Trängallén 3 (Bataljonen). Om du är student så skulle jag råda dig att kontakta Kristina på Skövdebostäder och höra efter. Det har ju precis varit terminsskifte så om du har tur så kanske dom har något åt dig. Vad gäller min lägenhet så blev den uthyrd igen rätt snabbt efter att jag sa upp den och jag hade i vilket fall som helst inte kunnat påverka till vem lägenheten skulle gå eftersom det är en hyresrätt. Hoppas du hittar nåt iaf!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest