Jag har snö på min balkong, vad har du?

Jag har snö på min balkong, vad har du?

Himlens snöreserv verkar aldrig ta slut. Snöandet fortsatte även idag och så här såg det ut på våran balkong tidigare idag.

Snöig balkong

Snöig balkong

Andra bloggar om: ,

Fler bilder på snön

Fler bilder på snön

Här kommer några bilder som jag tog ute idag på all snö och solen 🙂

Andra bloggar om: , ,

Efter snöstormen

Idag är det ett underbart vackert väder. Solen skiner, snön glittrar, vi är insnöade och alla tåg står still. Om vi kommer hem till Götet överhuvudtaget idag så ska vi väl vara tacksamma. Just nu verkar det som att vi nog blir kvar här tills imorgon eftersom SJ låtit meddela att många av deras avgångar är inställda och vägarna inte blivit plogade ännu vilket gör dem i princip oframkomliga.

Så jag ska ta fram kameran, bylta på mig ytterkläderna och bege mig ut i solen och bara försöka gilla läget en stund.

Andra bloggar om: , , ,

Sverige – världens snöreserv

Sverige – världens snöreserv

Den här vintern lär gå till historien vad gäller snömängd. Då snön började trilla ner i december så tyckte man att redan då att “Oj, vad mycket snö vi får!”. Nu har det nya årets två första månader snart gått och det verkar inte finnas något som tyder på att de enorma mängder snö som bara väller in över landet kommer att börja smälta bort den närmaste tiden.

Även om de är rätt dumma frågor så undrar man ju: hur kan det snöa så här mycket och var faan kommer all snö ifrån?

Sitter just nu ute hos A’s föräldrar i Varnhem för att ikväll fira hans mammas 50-årsdag. Firandet lär nog bli lite mindre än planerat eftersom alla gäster inte kommer att kunna ta sig ut till oss. Det är synd men vi får försöka göra det bästa av situationen.

Tog några bilder förut på snökaoset. Jag tog mig dock inte utanför huset, mest av lathet och att jag inte vågar utsätta kameran för all snö som blåser omkring. För inte nog med att snön trillat ner i helt absurda mängder, den ska även blåsa omkring och flytta på sig när man väl skottat bort den. När ska vi få vår egentligen?

Andra bloggar om: , ,

Skakigt värre

Skakigt värre

Att fota utan stativ och utan blixt är något som kommer att ta lång tid att lära sig…om det ens går att lära sig att fota handhållet och orsaka så lite skakningar av kameran som möjligt. Jag vet inte.

Men jag minns att en av våra lärare på medieprogrammet i gymnasiet berättade att fotografer inom rörlig bild tränar mycket på att kunna filma med handhållen kamera utan att orsaka skakningar så kanske är det en egenskap som går att träna upp.

Jag har i alla fall sett ut ett stativ som jag tror kan passa bra. Det är ett DigiPod 2841P för att vara exakt och det verkar både bra och väldigt prisvärt.

Idag har jag försökt göra något positivt av all onödig snö som fick för sig att trilla ner mitt i mina förhoppningar om vår. Det fanns ganska gott om snö på balkongen när jag kom hem och jag arrangerade ett vintrigt motiv av en liten lykta från IKEA.

Bilden nedan har tyvärr mycket att önska när det gäller skärpa men jag tycker ändå om motivet. Jag passade på att testa kamerans program för att fånga stearinljus. Ljuset som återgavs blev varmt och behagligt närmast lyktan och det gav en ganska klar kontrast till det kallare ljuset längre bort.

Lykta i snön

 

Mina ambitioner är så klart att lära mig fota så pass bra att jag inte ska tänka “förinställt program” så fort det dyker upp ett motiv. Samtidigt är det lite praktiskt att snabbt kunna ställa om kameran att passa en viss situation även om det känns lite kompaktkamera-aktigt. Men när jag tänker efter så har jag faktiskt inte använt något av de förinställda programmen på min kompaktkamera särskilt ofta egentligen…

Andra bloggar om: , , ,

Pin It on Pinterest