Lucca – staden som andas musik

Lucca – staden som andas musik

Inte förrän på senare år har jag börjat intressera mig för och lyssna på klassisk musik och ibland även opera. Även som ickeintresserad av opera har nog de flesta hört talas om operakompositören Giacomo Puccini. En av hans mest välkända operor heter Turandot och i vilken den väldigt pampiga Nessun Dorma ingår som troligen alla som är det minsta intresserade av musik, och som inte bott under en sten under hela sin livstid, säkert har hört någon gång. För dig som inte har det, så finns flera av Puccinis verk på Spotify.

Lucca, väster om Florens, är Puccini’s födelsestad och en stad som bokstavligen andas musik. Musiken är av stor betydelse och då vi besökte Lucca ägde dess årliga sommarfestival rum där bl a artister som Stevie Wonder uppträtt så sent som kvällen före vårt besök. På många ställen i staden anordnas konserter med klassisk musik, ofta Puccini, och på stadens ringmur, som går runt stadens äldsta del, ligger den berömda Ristorante Antico Caffè delle Mura som några veckor tidigare gästats av Sting som låtit hålla sin dotters bröllop där.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest