Upprop: Telia – ta FRA-lagen till domstol

Upprop: Telia – ta FRA-lagen till domstol

Från och med den första december 2009 är Sverige en övervakad nation – det är då som FRA får tillgång till en stor del av vår Internet- och mobiltrafik.

Detta kommer att få ett antal konsekvenser. De mest påtagliga är att flera grundläggande rättigheter i praktiken kommer att sättas ur spel. En självklarhet som brevhemligheten kommer efter den första december 2009 inte att existera på Internet. Även andra grundlagsskyddade rättigheter som källskyddet är starkt hotat. Många organisationer har skarpt protesterat mot FRA-lagen, däribland Journalistförbundet och Advokatsamfundet. En majoritet av det svenska folket är emot FRAs avlyssning.

Flera juridiska experter uttrycker dessutom stor tveksamhet till om FRA-lagen är förenlig med Europakonventionen, dvs. den europeiska konventionen angående skydd för de mänskliga rättigheterna. Sverige har förbundit sig att följa den konventionen och rimligtvis bör lagen alltså prövas i Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna. Telia ansvarar idag för en majoritet av den trafik som FRA kommer att vilja avlyssna. Därför uppmanar vi Telia: ta FRA-lagen till domstol.

Telia-FRA-våg

Telia har en chans att vinna goodwill genom att stå upp för demokratin.

Detta är ett öppet och gemensamt blogginlägg – kopiera, förbättra och publicera på din blogg.

http://bloggar.se/om/telia http://bloggar.se/om/fra

http://bloggar.se/om/politik http://bloggar.se/om/samh%E4lle

Andra bloggar till deltar i detta utrop:

AnnarkiaScaber NestorSossar mot StorebrorDen Nya MedborgarrättsrörelsenArchangelDarkangel och MummaSignerat KjellbergDen digitala parkbänken, Sagor från livbåtenPiratpartistenThorlinBloggvärldsbloggenAspiebloggenFarmor GunPesptraktelserHumblebee.netJensOBeelzebjörnRöd LibertarianCalandrellaProjOChristian EngströmWebhackandeLiberal & Långsint,OsmidigtSolid Block of IseJohan RonströmPersonlig Utveckling?Bandhunden SkällerInfallsvinkelHearts of JoyPrimarys BlogAlliansupproretIntegritet & frihetTieowbeijasThe Pheleroxian BlogMattias BjärnemalmSkivad LimeOlofBOlofBOlofBEnligt min HumlaDaniel och de små tomtarnahannes2peerBeelzebjörn.

Andra bloggar om: , , ,

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Uppmaning till Telia – ta FRA-lagen till domstol « Piratpartisten - [...] | Oscar Swartz | SvD | Urban Sundström | Farmor Gun | Mikael Elmlund | Mikael Elmlund | Mymlan |…
  2. Bloggsam » Uppmaning till Telia – ta FRA-lagen till domstol - [...] Swartz | SvD | Urban Sundström | Farmor Gun | Mikael Elmlund | Mikael Elmlund| Mymlan | Sandrability | Osmidigt | Daniel och de små tomtarna | My Opera…
  3. Upprop: Telia – ta FRA-lagen till domstol « Christian Engström, Pirate MEP - [...] Swartz | SvD | Urban Sundström | Farmor Gun | Mikael Elmlund | Mikael Elmlund| Mymlan | Sandrability | Osmidigt | Daniel och de små tomtarna | My Opera…
  4. Upprop: Telia – pröva FRA-lagen inför domstol. : Åsiktskanonen - [...] Signerat Kjellberg, Den digitala parkbänken, Sagor från livbåten, Piratpartisten, Thorlin, Sandrability, Bloggvärldsbloggen, Aspiebloggen, Farmorgun, Pesptraktelser, Humblebee.net, JensO, Beelzebjörn, [...]
  5. Rick Falkvinge (PP) » I morgon upphör brevhemligheten - [...] Signerat Kjellberg, Den digitala parkbänken, Sagor från livbåten, Piratpartisten, Thorlin, Sandrability, Bloggvärldsbloggen, Aspiebloggen, Farmorgun, Pesptraktelser, Humblebee.net, JensO, Beelzebjörn, [...]
  6. Riksdagskandidat mot FRA – del 2 | Oscar Fredriksson (C) - [...] Signerat Kjellberg, Den digitala parkbänken, Sagor från livbåten, Piratpartisten, Thorlin, Sandrability, Bloggvärldsbloggen, Aspiebloggen, Farmorgun, Pesptraktelser, Humblebee.net, JensO, Beelzebjörn, [...]
  7. Kverulant.se » Blog Archive » Sorgband - [...] Signerat Kjellberg, Den digitala parkbänken, Sagor från livbåten, Piratpartisten, Thorlin, Sandrability, Bloggvärldsbloggen, Aspiebloggen, Farmorgun, Pesptraktelser, Humblebee.net, JensO, Beelzebjörn, [...]
  8. 091201 Klockorna står still | Dexion - [...] och Mumma, Signerat Kjellberg, Den digitala parkbnken, Sagor frn livbten, Piratpartisten, Thorlin, Sandrability, Bloggvrldsbloggen, Aspiebloggen, Farmorgun, Pesptraktelser, Humblebee.net, JensO,…
  9. Jesper Berglund » Sidarkiv » Sorgband - [...] Signerat Kjellberg, Den digitala parkbänken, Sagor från livbåten, Piratpartisten, Thorlin, Sandrability, Bloggvärldsbloggen, Aspiebloggen, Farmorgun, Pesptraktelser, Humblebee.net, JensO, Beelzebjörn, [...]

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pin It on Pinterest